Trei morți în al doilea atac cu dronă ucraineană asupra bazei militare Engels din interiorul Rusiei

  • 26 Decembrie 2022 09:08
Trei morți în al doilea atac cu dronă ucraineană asupra bazei militare Engels din interiorul Rusiei

Trei militari ruși au fost uciși luni dimineață de resturile căzute ale unei drone ucrainene doborâte în timp ce ataca o bază din regiunea Saratov în interiorul Rusei, au anunțat agenții de presă ruse, preluate de Reuters, citând Ministerul Apărării de la Moscova, transmite Agerpers.

Acesta este al doilea atac asupra bazei din această lună.

„Un vehicul aerian ucrainean fără pilot a fost doborât la mică altitudine în timp ce se apropia de aerodromul militar din Engels în regiunea Saratov", a declarat ministerul rus citat de agențiile de presă.

„Ca urmare a căderii epavei dronei, trei militari ruși ai personalului tehnic care se aflau la aerodrom au fost răniți mortal", adaugă ministerul.

Baza, în apropierea orașului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova și la sute de kilometri de linia frontului în Ucraina, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a spus că au fost atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene rusești în acea zi.

Cele două atacuri au dat o lovitură majoră reputației Rusiei și au ridicat întrebări despre motivul pentru care apărarea ei a eșuat, afirmă analiști citați de Reuters, în timp ce atenția s-a îndreptat către utilizarea dronelor în războiul dintre cei doi vecini.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea atacurilor din Rusia, dar a spus totuși că astfel de incidente sunt "karma" pentru invazia Rusiei.

Ministerul Apărării rus a declarat că echipamentele aviatice nu au fost deteriorate, dar potrivit unor informații neoficiale rusești și ucrainene pe rețelele sociale, mai multe avioane au fost distruse.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele.

Luni mai devreme, Roman Busarghin, guvernatorul regiunii Saratov, a spus că facilitățile de infrastructură civilă nu au fost avariate în incident.

"Nu există absolut nicio amenințare pentru locuitori (...). Facilitățile de infrastructură civilă nu au fost deteriorate", a declarat Busarghin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău