Trei militari moldoveni au participat la cel mai mare exercițiu medical NATO, în România

  • 14 Aprilie 2019 09:53
Trei militari moldoveni au participat la cel mai mare exercițiu medical NATO, în România

Trei militari moldoveni au participat la cel mai mare exercițiu medical al Alianței Nord-Atlantice „VIGOROUS WARRIOR 2019”.

Peste 2500 de salvatori, medici, paramedici și militari ai 26 de state aliate și 13 state partenere au simulat mai multe scenarii de atac, cu implicarea armelor de foc până la folosirea armelor biologice, notează trm.md

Astfel, Aliații au pus în practică articolele 3 și 5 ale tratatului nord-atlantic care presupune ajutorarea reciprocă în cazul unui atac armat. Aplicațiile militare au avut loc pe poligonul Cincu din Brașov, România.

Militarii moldoveni au participat în calitate de observatori.

Pentru Oleg Culibaba, medic în armata națională, este primul exercițiu internațional.

„Reprezentanții Republicii Moldova, au participat și au supravegheat de la începutul desfășurării unităților medicale, în condiții de campanie, pe poligonul Cincu și toate și toate acțiunile care au fost executate pe parcursul exercițiului. Foarte multă experiență am primit despre aparatajul, utilajul executat în cercetări în câmp, și am efectuat, am văzut procedura de a efectua cercetarea medicală în condiții de campanie”, a declarat medicul militar Oleg Culibaba.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău