Trei localități din Transilvania vor plăti amenda pentru arborarea steagului secuiesc, aplicată președintelui Consiliului Județean Mureș

  • 08 Iulie 2018 14:55
Trei localități din Transilvania vor plăti amenda pentru arborarea steagului secuiesc, aplicată președintelui Consiliului Județean Mureș

Primăriile a trei localități transilvănene vor contribui la achitarea amenzii colosale aplicate de instanță președintelui Consiliului Județean Mureș, Ferenc Péter, pentru arborarea steagului secuiesc, au anunțat sâmbătă primarii celor trei localități.

Curtea de Apel Târgu Mureș l-a amendat pe Ferenc Péter cu suma de 42.642 de lei pentru că anterior, în calitate de primar al orașului Sovata, a refuzat să îndepărteze steagul secuiesc de pe clădirea primăriei, notează Rador.

Attila-Zoltán Csibi, Sándor Tóth și László Fülöp, primarii orașelor Sângeorgiu de Pădure, Miercurea Nirajului și Sovata susțin că drapelul secuiesc simbolizează comunitatea secuiască nu numai la Sovata, ci pretutindeni în Ținutul Secuiesc, din acest motiv secuii trebuie să fie solidari atât la necazuri, cât și la bucurii.

Edilii celor trei localități au luat la cunoștință cu regret și au criticat decizia instanței prin care fostului primar al orașului Sovata i s-a aplicat o amendă “inacceptabil de mare”.

“Am considerat că trebuie să manifestăm solidaritate în această situație, fiindcă (…) astăzi i-a venit lui rândul, mâine poate ne vine nouă”, se afirmă în comunicat.

Grupurile UDMR din consiliile locale ale celor trei orașe din județul Mureș au hotărât în unanimitate că Sovata va contribui la achitarea amenzii cu 10.000 de lei, iar orașele Sîngeorgiu de Pădure și Miercurea Nirajului cu câte 7.000 de lei. În plus, cei trei primari au apelat la toate organizațiile UDMR ca acestea să-și ofere ajutor reciproc în situația dată și în situații similare, mai precis să creeze un fond pentru astfel de cazuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău