Trei jurnaliști uciși în urma unei ambuscade asupra unei patrule anti-braconaj într-un stat african

  • 27 Aprilie 2021 18:59
Trei jurnaliști uciși în urma unei ambuscade asupra unei patrule anti-braconaj într-un stat african

Doi cetățeni spanioli și unul irlandez care au fost dați dispăruți luni după o ambuscadă armată asupra unei patrule anti-braconaj în estul statului african Burkina Faso au fost găsiți decedați, relatează Reuters și Agerpres.

După ce ministrul de externe spaniol Arancha Gonzalez Laya a declarat că situația încă este confuză și așteaptă confirmarea după identificarea victimelor, premierul spaniol a confirmat ulterior că ambii cetățeni spanioli au fost uciși.

„Cea mai rea veste este confirmată”, a scris el pe contul său de Twitter, transmițând condoleanțe familiilor îndoliate, și a dat numele victimelor, David Beriain și Roberto Fraile. Cei doi spanioli sunt ziariști care participau la filmări pentru un documentar despre statul african.

Ei au fost sechestrați în acea ambuscadă împreună cu un reporter, cetățean irlandez, care participa de asemenea la realizarea documentarului.

Cele trei surse locale de securitate au făcut declarațiile sub protecția anonimatului, întrucât nu sunt autorizate să vorbească cu presa. Conform uneia dintre ele, un soldat al armatei din Burkina Faso a fost de asemenea dat dispărut în urma ambuscadei.

Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul, care a avut loc pe o șosea care duce către rezervația forestieră Pama.

La fel ca în țările vecine din regiunea Sahel, în Burkina Faso grupări armate care au legături cu Al-Qaida sau Statul Islamic atacă frecvent civilii și armatele locale, deși acestea din urmă sunt sprijinite de trupe franceze și ale ONU.

Insurgenții dețin un anumit număr de străini ostatici în Burkina Faso, Mali și Niger.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău