Trei jurnaliști uciși, alți peste 30 răniți de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina

  • 15 Martie 2022 16:00
Trei jurnaliști uciși, alți peste 30 răniți de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina

Trei jurnaliști au fost uciși, iar alți peste 30 răniți de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie, a anunțat marți ombudsmanul ucrainean Liudmila Denisova, potrivit AFP.

"Cel puțin 35 de jurnaliști au fost victime" ale forțelor ruse, dintre care trei au fost uciși, afirmă Denisova pe contul său Telegram.

Americanul Brent Renaud a fost împușcat mortal duminică la periferia de nord-vest a capitalei ucrainene Kiev, jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun și-a pierdut viața în timpul bombardamentului asupra turnului de televiziune din Kiev, iar un alt jurnalist ucrainean Viktor Dudar a fost ucis în cursul luptelor de lângă Mikolaiev (Nikolaiev/sud), transmite Agerpres.

 


Foto: (c) Hospital Handout via REUTERS


Mai mulți jurnaliști au fost răniți de "tirurile deliberate ale agresorului", a adăugat ea, menționând că printre aceștia sunt reprezentanți ai presei din diferite țări, între care Elveția, Cehia, Danemarca și Marea Britanie.

"Inamicul încearcă să distrugă infrastructura audiovizuală ucraineană", a afirmat Denisova, evocând tirurile împotriva turnurilor de televiziune din Kiev, Luțk și Rivne (vest).

Bilanțul victimelor atacului de luni asupra turnului de televiziune din Rivne a crescut marți la 19 morți, conform AFP. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău