Trei israelieni, uciși la frontiera cu Fâșia Gaza

  • 16 Noiembrie 2012 10:34
Trei israelieni, uciși la frontiera cu Fâșia Gaza

Trei israelieni au fost uciși joi, 14 noiembrie, de un tir de rachetă într-o localitate de la frontiera cu Fâșia Gaza.

Tot astăzi trei persoane și-au pierdut viața în urma unui atac aerian al forțelor israeliene asupra enclavei palestiniene. Armata israeliană susține că ținta atacului au fost grupări militare palestiniene care planificau lansarea unor rachete pe teritoriul israelian.

Cel puțin zece palestinieni și-au pierdut viața de la începutul acestei săptămâni,  între care mai mulți copii, în atacurile care s-au intensificat în această zonă.

Ieri a fost ucis șeful grupării militare Hamas, Ahmed Jaabari, iar Israelul a declarat că moartea acestuia reprezintă începutul operațiunii militare împotriva grupărilor armate din Fâșia Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că armata țării sale este pregătită să intensifice operațiunile împotriva militanților Hamas.

Tensiunea în regiune a crescut după ce mai multe rachete au fost lansate din Fâșia Gaza asupra sudului Israelului, iar autoritățile palestiniene au anunțat că vor depune la 29 noiembrie la ONU o rezoluție privind recunoașterea Autorității Naționale Palestiniene ca stat nemembru al Națiunilor Unite.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență, miercuri, pentru a discuta despre escaladarea tensiunilor între Israel și palestinienii din Fâșia Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău