Trei ilegalități depistate în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni în weekend-ul precedent

  • 18 Martie 12:13
Trei ilegalități depistate în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni în weekend-ul precedent

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează trei conaționali, care dețineau asupra lor acte cu indici de falsificare și o semiremorcă la care lipsește VIN codul. Cazurile au fost consemnate în weekend-ul precedent, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

În primul caz este vizat un conațional în vârstă de 33 de ani care călătorea în calitate de pasager cu ruta ocazională “Moldova- România”. Fiind supus controlului în linia a doua, polițiștii de frontieră au descoperit în portofelul său personal un permis de conducere moldovenesc cu semne evidente de falsificare.

În timpul audierilor, persoana a recunoscut că a obținut acest document în Polonia prin intermediul unor cunoștințe, achitând o sumă de 2000 PLN (echivalentul a 8000 MDL).

În al doilea caz este vizat un pasager de pe ruta „Moldova- România”, care deținea asupra sa o carte de identitate românească care prezenta semne de falsificare. 

Pasagerul, identificat ca cetățean moldovean în vârstă de 18 de ani, a declarat în timpul audierilor că a achiziționat documentul în 2022 contra sumei de 40 EUR, cu intenția de a putea vizita cluburile de noapte, deoarece la moment nu împlinise încă vârsta de 18 ani.

Ultima încălcare a fost consemnată în data de 16 martie 2024. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate de polițiștii de frontieră în comun cu Frontex, echipa comună a ajuns la concluzia că VIN codul unei remorci nu poate fi stabilit și identificat.

În declarații, șoferul de 35 de ani a menționat că își achiziționase semiremorca cu 3000 EUR fără să verifice aceste detalii.

Conform procedurilor, mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni până la elucidarea tuturor circumstanțelor, iar documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău