Trei fotbaliști ai FC "Speranța", suspendați deoarece au participat la meciuri trucate

  • 06 August 13:26
Trei fotbaliști ai FC

Trei fotbaliști ai clubului de fotbal (FC) "Speranța" (Nisporeni) - moldoveanul Mihai Bolun, rusul Matvei Guiganov și ucraineanul Alexander Nasonov au fost suspendați pentru un an deoarece au participat la meciuri trucate. Acestor jucători li se interzice accesul pe orice stadion din R. Moldova.

Potrivit corespondentului INFOTAG, această decizie a fost luată de Comitetul de Etică al Federației de Fotbal din Moldova. FC "Speranța" a expediat un avertisment scris că, în cazul unor încălcări repetate, clubul va fi pedepsit și mai grav.

De asemenea, a fost trimis un avertisment similar și debutantului Diviziei Naționale FC "Florești".

"Această decizie a fost luată pe baza unor rapoarte oficiale, videoclipuri transmise de UEFA și corporația internațională Sportradar, cu privire la meciurile trucate, precum și date de la casele de pariuri, deoarece au existat încălcări ale statutelor FFM, UEFA, FIFA și ale regulamentelor acestora", a explicat președintele Comitetului de Etică, Iurie Georghiță.

Decizia a intrat în vigoare la 5 august.

Președintele comitetului a mai spus că în zilele următoare vor fi invitați reprezentanți ai cluburilor din Divizia Națională și Divizia A, care sunt suspectați de organizarea meciurilor trucate și a pariurilor.

Federația Moldovenească de Fotbal a făcut apel la comunitatea fotbalistică și la organele de drept, pentru a ajuta Federația în lupta împotriva meciurilor trucate.

După șapte meciuri ale Campionatului Moldovei de fotbal, echipa "Speranța" are la activ 5 puncte și ocupă locul 7. Jucătorii descalificați au luat parte la meciurile în care echipa a remizat de două ori și a câștigat o dată. Rezultatele meciurilor nu au fost anulate și înfrângerile tehnice ale FC "Speranța" nu au fost luate în considerare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
16
Cer fragmentat
Umiditate:100 %
Vint:1 m/s
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Wed
16
Thu
17

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău