Trei focare de pestă porcină africană la animale domestice au fost confirmate în Republica Moldova

  • 20 Februarie 2023 16:56
Trei focare de pestă porcină africană la animale domestice au fost confirmate în Republica Moldova

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că pe teritoriul Republicii Moldova au fost confirmate trei focare de pestă porcină africană la porci domestici.

Potrivit ANSA, două focare secundare au fost confirmate în localitatea Tomai, raionul Leova și un focar în localitatea Covurlui, raionul Leova. 

Instituția menționează că se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt aplicate măsuri de eradicare a focarelor, controlul mișcării animalelor și produselor din carne de porc, screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți.

Totodată, potrivit ANSA, au fost înregistrate două cazuri pozitive de rabie în localitatea Coșernița, raionul Florești ș în localitatea Domulgeni, raionul Florești. Cadavrele animalelor afectate de rabie a fost nimicite, conform procedurilor, iar animalele din localitate au fost supuse vaccinărilor antirabice. 

În context ANSA precizează că au fost anulate restricțiile la pesta porcină africană în localitățile Soltănești, raionul Nisporeni, Făleștii Noi, raionul Fălești și Brăviceni, raionul Orhei, focarele în cauză fiind eradicate cu succes.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău