Trei copii cu un sindrom rar, posibil asociat COVID-19, au murit în New York. Sunt investigați peste 100 de copii infectați

  • 14 Mai 2020 10:44
Trei copii cu un sindrom rar, posibil asociat COVID-19, au murit în New York. Sunt investigați peste 100 de copii infectați

Statul american New York investighează aproximativ 102 cazuri raportate la nivel statal ale unor copii diagnosticați cu un sindrom inflamator rar, posibil asociat bolii COVID-19, a declarat miercuri guvernatorul Andrew Cuomo.

Un copil de 5 ani din orașul New York, unul de 7 ani din Westchester County și un adolescent din Suffolk County au murit din cauza acestui sindrom, ale cărui simptome includ febră persistentă, dureri abdominale, înroșirea severă a ochilor și erupții cutanate, a spus guvernatorul în briefingul său de presă zilnic.

71% dintre cazuri au condus la internări în secțiile de terapie intensivă, iar 19% au presupus intubarea pacienților, în timp 43% din numărul total al pacienților au rămas spitalizați, a precizat Cuomo.

Guvernatorul a declarat că Departamentul de Sănătate al statului va găzdui joi un webinar pentru a discuta cu furnizorii de servicii sanitare despre simptomele, testarea și îngrijirea cazurilor raportate.

„Trebuie să rămânem în alertă în legătură cu acest virus pentru că încă învățăm, iar ceea ce am crezut că știm nu se dovedește întotdeauna a fi adevărat”, a spus Cuomo, referindu-se la presupunerea anterioară conform căreia majoritatea copiilor nu ar fi fost afectați de coronavirus.

„Statul New York a investigat intens aceste noi cazuri și conduce demersurile la nivel național și, cu cât știm mai multe, cu atât vom comunica mai mult”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Alte 14 state americane și cinci țări europene au raportat cazuri asemănătoare

Potrivit guvernatorului, alte 14 state - California, Connecticut, Delaware, Georgia, Illinois, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Mississippi, New Jersey, Ohio, Pennsylvania, Utah și Washington - dar și cinci țări europene au raportat astfel de cazuri.

Departamentul de Sănătate al statului colaborează cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru a dezvolta criterii la nivel național pentru a ajuta experții în sănătate din alte 49 de state să identifice și să răspundă la această boală.

82 din cele 102 cazuri au fost înregistrate în New York. Din cele 82 de cazuri, 53 de pacienți au avut rezultate pozitive la testele pentru COVID-19 sau au prezentat anticorpi COVID-19, a declarat primarul Bill de Blasio la briefingul de miercuri.

„Profesioniștii noștri din domeniul sanitar învață despre acest sindrom cât de repede pot și există încă întrebări fără răspuns. Există lucruri pe care nu le știm - nu cunoaștem ce îi face pe copii în mod special sensibili; de ce pe unii copii și nu și pe alții”, a spus primarul.

O campanie publicitară a fost lansată miercuri în oraș pentru educarea părinților în legătură cu această boală în mediul online, în stații de autobuz, radio și TV. „Le veți vedea peste tot în New York”, a spus Blasio îndemnându-i totodată pe părinți și profesioniști care lucrează cu copii să fie atenți la simptomele bolii.

„Vom proteja copiii din New York cu orice preț”, a adăugat el.

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul New York-ului, Bill de Blasio, s-a arătat „profund îngrijorat” de creșterea numărului de cazuri de copii diagnosticați cu un sindrom inflamator despre care oamenii de știință cred că ar putea fi asociat cu noul coronavirus.

Până duminică, 38 de cazuri de sindrom inflamator pediatric fuseseră detectate în New York, orașul american cel mai afectat de boala COVID-19, iar alte nouă cazuri erau în curs de investigare.

În ultimele săptămâni, mai multe țări au raportat cazuri de copii afectați de aceste simptome care ar putea indica sindromul Kawasaki, o afecțiune rară. Legătura cu COVID-19 nu este stabilită oficial, dar oamenii de știință cred că aceasta este posibilă.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
-11
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Wed
-4
Thu
0
Fri
2
Sat
5
Sun
8

Curs oficial BNM 20 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0309 0.1563
USD 17.3400 0.0375
RON 4.3143 0.0315
UAH 0.6166 0.0034
RUB 0.2350 0.0020
Arhivă Radio Chișinău