Procuratura Generală a Rusiei a trimis în instanță dosarul penal pornit împotriva lui Veaceslav Platon

  • 23 Noiembrie 2021 15:21
Procuratura Generală a Rusiei a trimis în instanță dosarul penal pornit împotriva lui Veaceslav Platon

Procuratura Generală a Rusiei a trimis în instanță dosarul penal pornit împotriva controversatului om de afaceri originar din R. Moldova, Veaceslav Platon, acuzat de spălare de bani. Departamentul a constatat că Platon se ascunde în afara Rusiei, iar extrădarea lui a fost refuzată. Acest lucru a fost precizat pentru la TASS de către serviciul de presă al Procuraturii Generale, transmite TVRMOLDOVA.MD.

„Procuratura Generală a Federației Ruse a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva lui Veaceslav Platon. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor în temeiul părții 1 a art. 210 din Codul penal al Federației Ruse - Crearea și gestionarea unei grupări infracționale, Partea 3 a art. 193.1 din Codul penal al Federației Ruse - Efectuarea de tranzacții valutare pentru a transfera fonduri în valută străină în conturi nerezidente folosind documente falsificate la o scară deosebit de mare", transmit reprezentanții instanței, potrivit sursei citate.

Procuratura Generală a constatat că Platon se ascunde în afara Rusiei, iar extrădarea lui a fost refuzată.

Potrivit anchetei, în 2013, la Moscova și Chișinău, proprietarul BC Moldindconbank S.A. Veaceslav Platon, împreună cu omul de afaceri Vladimir Plahotniuc și Alexander Korkin, au creat o comunitate infracțională pentru a retrage bani din Rusia. A fost implicată și Elena Platon, director de trezorerie al CB „Moldindconbank” SA și alții. 

„Din iunie 2013 până în mai 2014, au efectuat tranzacții valutare ilegale pentru a transfera fonduri în valută străină din conturile băncilor ruse în conturile bancare ale SA CB „Moldindconbank”, cu furnizarea de documente falsificate în mod deliberat în valoare de peste 126 de miliarde de ruble. ”, a raportat Procuratura Generală a Federației Ruse.
 
Anterior, Elena Platon, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin au fost condamnați la diferite termene de pedeapsă. Cauzele penale pornite împotriva celor implicați sunt audiate la Tribunalul Districtual Tverskoy din Moscova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău