Trei cetățeni străini au fost returnați în țara de pornire, Turcia, pe motivul deținerii actelor false

  • 20 Octombrie 2022 11:23
Trei cetățeni străini au fost returnați în țara de pornire, Turcia, pe motivul deținerii actelor false

Polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău au depistat asupra a trei persoane documente falsificate: două cărți de identitate și un permis de conducere. Străinii documentați s-au prezentat pe sensul de intrare în Moldova, la ruta „Istanbul-Chișinău” cu ore diferite de sosire în țara noastră. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore.

Ca urmare a controlului de specialitate efectuat suplimentar, la doi cetățeni din Republica Benin au fost descoperite, în bagajele acestora, două cărți de identitate, una ar fi eliberată de autoritățile din Republica Franceză, iar al doilea act - emis de autoritățile belgiene. La fel, printre pasageri sosiți în Moldova a fost identificat și un cetățean al Federației Ruse care avea cu sine un permis de conducere falsificat. Actul cu pricina ar fi perfectat de către autoritățile din Uzbekistan.

Toate trei acte conțineau indici clari de falsificare. În baza celor stabilite, străinii au primit refuz de intrare în Moldova și toți trei au făcut cale întoarsă în Turcia, 

Potrivit poliției de frontieră documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei judiciare. Cercetările continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău