Trei cetățeni de origine afro-asiatică au fost reținuți la frontiera moldo-română

  • 10 Februarie 2023 14:40
Trei cetățeni de origine afro-asiatică au fost reținuți la frontiera moldo-română

În rezultatul unui schimb de informații între patrulele Poliției de Frontieră din Republica Moldova și România, în regiunea podului feroviar Eiffel, din localitatea de frontieră Ungheni, au fost depistați și reținuți trei cetățeni străini care au traversat ilegal frontiera de stat, anunță border.gov.md.

Vineri, 10 februarie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni, în cooperare cu omologii români din Sectorul Poliției de Frontieră Iași, au acționat în zona de competență, iar ca urmare au fost identificate și reținute cele trei persoane de sex masculin, de origine afro-asiatică, care intenționau să intre ilegal în România, traversând râul Prut pe podul feroviar.

În urma verificărilor efectuate în cooperare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei bărbați, din Siria si Pakistan, având vârste cuprinse între 18 și 31 de ani, care intenționau să ajungă la muncă în Germania. Colegii români efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cetățenii străini au fost preluați de către autoritățile de frontieră din Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor, conform legislației pe linie de combatere a migrației ilegale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău