Trei cetățeni cu documente falsificate au fost depistați la trecere frontierii de stat

  • 15 Iunie 2022 10:42
Trei cetățeni cu documente falsificate au fost depistați la trecere frontierii de stat

Trei documente falsificate au fost depistate asupra a trei cetățeni străini. Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea acestei infracțiuni. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore.

Două permise de conducere cu semne clare de falsificare au fost ridicate în punctele de trecere a frontierei Tudora și Palanca. Într-un caz, cetățeanul Kazahstanului de 36 de ani ar fi cunoscut despre falsul depistat, însă și-a încercat norocul. Cel de-al doilea șofer,  cetățean al Ucrainei de 33 de ani, a declarat că obținuse permisul legal, fiind uimit la anunțul despre fals în acte. Ambelor persoane  nu li s-a permis continuarea călătoriei în calitate de șoferi.

La Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au refuzat intrarea în Republica Moldova unui cetățean al Turciei, care deținea permis de ședere falsificat. Actul cu pricina ar fi fost emis de autoritățile din Marea Britanie. Persoana s-a prezentat printre pasagerii rutei „Istanbul-Chișinău” și cu următoarea cursă a fost returnată către țara de pornire, se arată în comunicat. 

Poliția de Frontieră amintește călătorilor despre faptul că orice ilegalitate se penalizează. În cazul falsificării actelor de călătorie răspunderea este doar penală (art.361 Cod Penal al Republicii Moldova).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău