Trei candidați socialiști au contestat la Curtea Constituțională hotărârea cu privire la deschiderea secțiilor de votare

  • 23 Ianuarie 2019 08:36
Trei candidați socialiști au contestat la Curtea Constituțională hotărârea cu privire la deschiderea secțiilor de votare

Parlamentarii socialiști Vlad Batrîncea, Adrian Lebedinschi și Vasile Bolea, toți trei candidați la funcția de deputat, au contestat la Curtea Constituțională, hotărârea Guvernului cu privire la deschiderea secțiilor de votare la alegerile din 24 februarie.

În speță, ei susțin că numărul secțiilor de votare preconizate a fi deschise în Rusia este prea mic și în acest fel sunt ”excluse din procesul constituțional sute de mii de cetățeni moldoveni care trăiesc și muncesc în Federația Rusă”.

Socialiștii consideră că “pe teritoriul Federației Ruse trebuie să fie deschise cel puțin 30-40 secții de votare, pentru a putea vota cel puțin 150-200 de mii de cetățeni”, potrivit comunicatului de presă postat pe pagina web a PSRM.

Amintim că în Rusia s-au înregistrat prealabil la alegeri mai puțin de 600 de cetățeni moldoveni cu drept de vot, în timp ce în Europa de Vest – peste 20 de mii.

Înregistrarea prealabilă este unul din cele cinci criterii de care se conduc autoritățile la stabilirea numărului de secții de votare a declarat acum două zile vicepreședinta CEC Rodica Ciubotaru. Ea a precizat că în comparație cu scrutinul prezidențial din 2016, în Rusia numărul secțiilor de votare a fost majorat de la 8 la 11.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău