Trei candidați la Primăria Chișinău s-au adresat alegătorilor cu promisiuni și îndemnuri

  • 18 Aprilie 2018 13:57
0%
00:00:00
00:00:00

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al Chișinăului, Valeriu Munteanu, s-a lansat astăzi oficial în campania electorală, iar candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, și-a prezentat oferta pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere și a transportului public. În același timp, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, care este susținut de Partidul Acțiune și Solidaritate, i-a îndemnat pe concurenți cu șanse mici să se retragă din cursa electorală. 

Valeriu Munteanu și-a lansat oficial campania în fața sediului Primăriei, alături de câteva zeci de susținători, majoritatea membri ai Partidului Liberal, inclusiv fostul primar Dorin Chirtoacă. Organizarea de referendumuri pentru ca banii din taxele locale să rămână în Chișinău, reîntoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea administrației locale, construcția unei centrale electrice pe gaz, atragerea de investiții străine în Capitală sunt printre angajamentele pe care și le asumă liberalul Valeriu Munteanu, care a ales sloganul de campanie „Lupt, nu mă ascund”.

Suplinirea numărului de troleibuze cu 35 de unități și de autobuze cu 50, majorarea numărului de beneficiari de înlesniri la transportului public, dar și asigurarea calității la construcția străzilor sunt promisiunile făcute de socialistul Ion Ceban, care a prezentat o altă parte a conceptului său „Oraș confortabil”.

În același timp, Andrei Năstase și echipa Platformei DA au declarat că sunt ținta unor atacuri denigratoare din partea unor instituții mass-media și au îndemnat chișinăuienii să nu atragă atenție știrilor false. Totodată, Andrei Năstase i-a îndemnat pe candidații cu rating mic să se retragă din cursa electorală.

Amintim că alegerile locale noi la Chișinău loc pe 20 mai. Până în prezent au fost înregistrați șapte candidați: Vasile Costiuc (Partidul „Democrația Acasă”), Andrei Năstase, Alexandr Roșco (Partidul „Casa Noastră-Moldova”), Reghina Apostolova (Partidul Șor), Valeriu Munteanu, Ion Ceban și Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist).

Și-au mai anunțat intenția de a candida ca independenți expertul în energetică Sergiu Tofilat și primarul interimar al Chișinăului Silvia Radu, Constantin Codreanu, din partea Partidului Unității Naționale, Alexandra Can din partea Partidului Național Liberal și Maxim Brăila din partea Partidului Popular din Moldova. Mâine expiră termenul de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22
Nori împrăștiați
Umiditate:37 %
Vint:4,1 m/s
Fri
21
Sat
21
Sun
21
Mon
22
Tue
23

Curs oficial BNM 05 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0546
USD 17.3920 -0.0487
RON 4.0272 -0.0103
UAH 0.6518 -0.0018
RUB 0.2515 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău