Tratatul ONU pentru Interzicerea Armelor Nucleare a fost ratificat de 50 de state și va intra în vigoare în ianuarie 2021

  • 25 Octombrie 2020 12:44
Tratatul ONU pentru Interzicerea Armelor Nucleare a fost ratificat de 50 de state și va intra în vigoare în ianuarie 2021

Tratatul ONU privind Interzicerea Armelor Nucleare va intra în vigoare în ianuarie 2021, după ce a fost ratificat de 50 de state ale lumii.

Cu toate acestea, statele nucleare ale lumii nu l-au semnat. Tratatul ONU interzice utilizarea, dezvoltarea, producerea și stocarea armelor nucleare, precum și amenințările cu utilizarea lor. Tratatul a fost adoptat în 2017 de Adunarea Generală a ONU și a fost semnat de mai multe țări ale lumii, de la Africa de Sud și Nigeria, până la Cuba și Kazahstan.

Statele Unite, Marea Britanie, Franța, China și Rusia nu au semnat tratatul, argumentând că armele reprezintă o forță de descurajare. Cele cinci state nesemnatare au declarat, însă, că rămân angajate în respectarea Tratatului de Neproliferare Nucleară, care previne extinderea arsenalurilor nucleare. 

Sursa: BBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău