Traseul Bălți-Chișinău, blocat de către șoferii de tiruri

  • 11 Noiembrie 2019 16:18
Traseul Bălți-Chișinău, blocat de către șoferii de tiruri

Traseul național R-6 Bălți-Chișinău, în apropiere de Sângerei, a fost blocat de către șoferii de TIR-uri, circulația rutieră pe acest sector de drum fiind sistată la ora difuzării știrii. Potrivit poliției, protestul șoferilor este legat de „refuzul privind eliberarea autorizațiilor pentru exportul mărfurilor”.

Solicitată de IPN, Ina Moscaliuc, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Sângerei, a spus că, de dimineață, autovehiculele de mare tonaj au stat parcate pe acostament, iar în jurul orei 13.00, protestatarii, în număr de aproape o sută de persoane, au blocat traseul. Deși protestatarii au fost avertizați despre sancțiunile pe care le riscă pentru blocarea drumul, aceștia nu au renunțat la intenție.

Ina Moscaliuc mai informează că șoferii de TIR-uri intenționează să protesteze, cu blocarea circulației, și la noapte, până Ministerul Economiei și Infrastructurii va veni cu un răspuns la revendicările înaintate.

Transportatorii se plâng că nu pot efectua curse pentru că nu au autorizații de export, care sunt eliberate în număr limitat. 

MEI precizează într-un comunicat de presă că Agenția Națională de Transport Auto eliberează autorizațiile în strictă conformitate cu prevederile Codului Transporturilor Rutiere. Procedura se face la Ghișeul ANTA, în mod electronic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău