Tranzacție de milioane cu acțiunile magazinului Gemenii din Chișinău, prin firme offshore afiliate lui Vlad Plahotniuc (Mold-Street)

  • 28 Iulie 2018 10:46
Tranzacție de milioane cu acțiunile magazinului Gemenii din Chișinău, prin firme offshore afiliate lui Vlad Plahotniuc (Mold-Street)

O tranzacție în valoare de 23,8 milioane lei cu acțiunile Casei de Comerț Gemeni SA, care deține magazinul cu același nume din centrul Capitalei, a fost înregiistrată pe 26 iulie, în afara pieței reglementate sau MTF.

Numărul de 5.606.636 acțiuni ce figurează în tranzacție, reprezintă o cotă de circa 47,87% din capitalul centrului comercial din Chișinău.

Acționarul de la Gemeni a depus acțiunile în capitalul unui SRL

Tranzacția a fost efectuată sub formă de "depunere a valorilor mobiliare ca aport la capitalul social al unei societății cu răspundere limitată sau al persoanei juridice nerezidente", potrivit datelor publicate pe pagina CNPF.

Potrivit portalului de știri economice Mold-Street.com, în operațiune a fost implicată compania Kroniaco Management Limited din Cipru, din Cipru, care deține 47,87% din capitalul SA Gemeni cu valoare nominală de circa 23,8 milioane lei. 

Kroniaco Management Limited a depus cota sa de 23,8 milioane lei și în capitalul firmei Consens Imobil SRL, fondată pe 10 iulie 2018 și care are aceeași adresă juridică cu SA Gemeni.

Centrul comercial va fi controlat prin firme offshore de firme controlate de Vlad Plahotniuc și președintele ucrainean Petro Poroșenko, notează sursa citată.

Aflați mai multe pe mold-street.com

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău