Transportul rutier de persoane în trafic internațional a fost suspendat

  • 14 Aprilie 10:37
Transportul rutier de persoane în trafic internațional a fost suspendat

A fost suspendat transportul rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi, cu excepția curselor speciale autorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale în ședința din 13 aprilie, transmite IPN.

În cazul nerespectării acestei prevederi, operatorii auto riscă suspendarea înregistrării până la trei luni sau radierea din Registrul operatorilor de transport rutier.

Pentru organizarea curselor de transport rutier de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va întocmi listele solicitărilor. În aceste liste se vor regăsi prioritar copii, studenți, persoane aflate la tratament medical și alți cetățeni aflați în dificultate. Lista va fi transmisă Agenției Naționale Transport Auto, care va coordona cu țările tranzitare coridoarele de tranzit.

Agenția Națională Transport Auto va elabora, în conformitate cu listele recepționate, propuneri pentru graficul curselor de transport rutier și le va înainta Comisiei pentru Situații Excepționale spre aprobare. Tot ea va selecta, în mod transparent și deschis, operatorii de transport rutier autorizați pentru efectuarea curselor. Informația despre costul și condițiile de călătorie va fi publicată pe pagina web a Agenției. Ulterior, MAEIE va informa persoanele din listele prezentate despre operatorul de transport rutier selectat, datele de contact și orarul cursei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
4
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:1,5 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
2
Thu
2
Fri
5

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău