Transportul public din Chișinău și Bălți, sistat

  • 16 Mai 2020 09:00
Transportul public din Chișinău și Bălți, sistat

Circulația transportului public în municipiile Chișinău și Bălți se sistează pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, 16 și 17 mai. Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale de vineri seara, transmite IPN.

Premierul Ion Chicu a declarat că, de asemenea, circulația transportului public, în municipiile Chișinău și Bălți, va fi sistată și în zilele de odihnă de săptămâna viitoare.

Comisia națională extraordinară de sănătate publică, care a preluat atribuțiile CSE, a instituit, începând cu ziua de 16 mai și până pe 30 iunie, stare de urgență de sănătate publică.

La nivel național devine obligatorie purtarea măștilor în transportul public, în spațiile comerciale, în spațiile publice închise etc. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. O altă obligație ține de evitarea aglomerațiilor.

În Republica Moldova bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus este de 5745, dintre aceștia 2 280 de pacienți s-au tratat deja. Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 202 oameni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău