Transportul internațional de mărfuri între R.Moldova și Turcia va fi efectuat fără autorizații

  • 21 Noiembrie 2018 17:43
Transportul internațional de mărfuri între R.Moldova și Turcia va fi efectuat fără autorizații

Guvernul a aprobat documentul de amendare a acordului, din 3 iunie 1994, dintre Republica Moldova și Turcia privind transportul rutier internațional. Potrivit amendamentului, transportul internațional de mărfuri între cele două state, atât în regim bilateral, cât și de tranzit, se va efectua fără autorizații de transport, transmite IPN.

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, a spus că liberalizarea transporturilor în regim bilateral și de tranzit cu Turcia va permite sporirea competitivității operatorilor de transport rutier din Moldova la nivel regional și va reduce povara administrativă, inclusiv costurile operaționale, fapt ce va simplifica operațiunile de transport.

În ședința de miercuri, cabinetul de miniștri a aprobat și Acordul de cooperare cu Turcia în domeniul tineretului și sportului. Așteptările legate de acest acord sunt că va impulsiona relațiile de colaborare nu doar pe plan bilateral, ci și în contextul respectării angajamentelor internaționale la care Republica Moldova și Republica Turcia sunt parte.

Deciziile executivului pe marginea ambelor documente vor intra în vigoare după publicarea în „Monitorul Oficial”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău