Transportatorii organizează astăzi, 25 noiembrie, o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale

  • 25 Noiembrie 2021 10:23
Transportatorii organizează astăzi, 25 noiembrie, o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto organizează astăzi, 25 noiembrie o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale, în fața sediului Guvernului. Transportatorii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile tărăgănează aprobarea unui nou tarif pentru serviciile de autogară și tariful pentru serviciile de transport regulat rutier de persoane în trafic raional și interraional. Ultima revizuire a tarifului pentru călătoriile în transport au fost modificate în 2019, când s-a stabilit un preț de 60 de bani pentru un kilometru.

Zilele trecute, asociația transportatorilor a adresat un demers către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în care a enumerat problemele cu care se confruntă, în situația în care prețurile la carburanți au crescut constat în ultima perioadă. Demersul transportatorilor a rămas, deocamdată, fără un răspuns.

Săptămâna trecută, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spânu, a declarat, într-o conferință de presă, că autoritățile se află într-o comunicare permanentă cu transportatorii și că nu vor admite creșterea tarifelor fără calcule întemeiate. Andrei Spânu declara că transportatorii cer majorarea tarifului per kilometru cu până la peste un leu, fiind vorba, uneori, de dublarea tarifului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău