Transportatorii de pasageri de pe rutele interurbane au fost verificați dacă respectă legislația fiscală

  • 30 August 2019 13:30
Transportatorii de pasageri de pe rutele interurbane au fost verificați dacă respectă legislația fiscală

Zeci de șoferi de autobuze și microbuze ce transportă pasageri au fost trași vineri, 30 august, pe dreapta și verificați de angajații fiscali și cei de la ANTA dacă au actele necesare pentru acest gen de activitate, dacă au eliberat bilete, dacă au înregistrat pasagerii în borderoul de evidență a biletelor și nu au alte abateri de la legislație.

Operațiunea comună a fost desfășurată pe traseele naționale de către Serviciul Fiscal de Stat (SFS), Inspectoratul Național de Patrulare (INP) și Agenția Națională Transport Auto (ANTA), informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al SFS, acțiunea face parte din cadrul operațiunilor ordinare desfășurate cu regularitate, care au drept scop combaterea activității ilicite și a evaziunii fiscale. Doar pe parcursul verificărilor de astăzi, s-a constatat că unii conducători auto nu au eliberat biletele de călătorie pentru pasageri, desfășoară activitatea ilicită de transportator și nu înregistrează pasagerii în borderoul de evidență a biletelor.

În total, de la începutul anului curent, SFS a efectuat 1 263 de controale fiscale prin metoda verificării operative la contribuabilii care prestează servicii de transport în regim taxi, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 330 mii de lei și sancțiuni contravenționale în sumă de 1,3 milioane de lei.

Totodată, au fost efectuate 348 de controale fiscale prin metoda de verificare operativă de comun cu reprezentanții INP și ANTA, la agenții economici prestatori de servicii de transport interurban, în rezultatul cărora s-au stabilit încălcări ale legislației în 159 de cazuri, fiind aplicate sancțiuni fiscale în mărime de 699 mii de lei și sancțiuni contravenționale în mărime de 44,4 mii de lei.

Serviciul Fiscal precizează că astfel de acțiuni nu au drept scop sancționarea contribuabililor, ci sunt axate pe instituirea unui cadru unitar al relațiilor de parteneriat în raport cu mediul de afaceri și cetățeni, bazat pe încredere și susținere reciprocă. Acest fapt va condiționa reducerea considerabilă a cazurilor de încălcare a legislației fiscale, dar și a numărului sancțiunilor aplicate agenților economici.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău