Transportatorii avertizează că ar putea ieși, din nou, la protest

  • 02 Decembrie 2019 15:06
Transportatorii avertizează că ar putea ieși, din nou, la protest

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) s-a adresat din nou Guvernului cu solicitarea de a majora tariful la transportul de pasageri.

Potrivit agenției INFOTAG, într-o scrisoare adresată ministrului Economie și Infrastructurii, Anatol Usatîi, se menționează că, după ultimele întâlniri ale transportatorilor cu funcționarii de stat, inclusiv cu Usatîi, au fost identificate o serie de măsuri care vor reduce cheltuielile de transport. Printre acestea se numără excluderea controalelor nejustificate, lupta împotriva transporturilor ilicite, creșterea transparenței activității ministerului și ale Agenției Naționale a Transportului Auto cu privire la transportatori.

"Drept urmare, a fost elaborat proiectul unui Memorandum de înțelegere, a cărui semnare va permite diminuarea cerinței de majorare a tarifului de la 0,92 lei la 0,74-0,76 lei per kilometru. Însă documentul nu a fost încă semnat, cerințele noastre rămân aceleași - de 0,92 lei", au spus transportatorii, subliniind că așteaptă până la sfârșitul săptămânii poziția clară și motivată a guvernului cu calculele necesare.

În caz contrar, ei promit din nou să recurgă la proteste.

După cum a informat anterior agenția INFOTAG, conducerea Asociației s-a adresat la mijlocul lunii august Ministerului Economiei cu solicitarea de a majora tarifele, pe motiv că transportatorii suferă pierderi. Fostul ministru Vadim Brînzan a recunoscut seriozitatea problemei, reamintind că tarifele au fost înghețate nejustificat de mai mulți ani, motiv pentru care mulți transportatori au plecat "în umbră" pentru a putea lucra. El a promis "să discute această problemă și să găsească soluții - atât în interesul transportatorilor, cât și al pasagerilor". Cu toate acestea, nu au fost luate niciun fel de decizii, în ciuda mai multor proteste organizate de transportatori la guvern. Tarifele au fost revizuite ultima dată în 2012. Atunci ele au fost majorate de la 0,36 lei la 0,48 lei per kilometru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău