Transportarea bunurilor spre UE de către persoane fizice. Ce documente trebuie consultate

  • 14 Noiembrie 2022 10:33
Transportarea bunurilor spre UE de către persoane fizice. Ce documente trebuie consultate

Persoanele fizice și transportatorii de bagaje neînsoțite trebuie să respecte mai multe cerințe de transportare a bunurilor în momentul traversării frontierei spre Uniunea Europeană.

Serviciul Vamal precizează că potrivit legislației Comunitare Europene, la introducerea produselor de origine animală, produselor compuse, produselor derivate din subproduse de origine animală, plantelor, produselor vegetale și altor obiecte, persoanele fizice urmează să respecte prevederile Regulamentului (UE) nr. 2019/2122 al Comisiei Europene din 10 octombrie 2019, care poate fi consultat la următorul link: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:32019R2122&from=ro#d1e531-45-1, scrie Bizlaw.md.

Potrivit Regulamentului menționat, produsele de origine animală, produsele compuse, produsele derivate din subproduse de origine animală, plantele, produsele vegetale și alte obiecte, urmează să îndeplinească condițiile prevăzute în articolul 7 și anexele Regulamentului. Prin urmare, în scopul transportării bunurilor în cantități permisive și pentru neadmiterea transportării bunurilor ce nu se permite a fi transportate, Serviciul Vamal recomandă consultarea legislației, prin accesarea linkurilor inserate supra.

În caz contrar, autoritățile competente, autoritățile vamale sau alte autorități publice responsabile, în cadrul controalelor oficiale la punctele de intrare în Uniunea Europeană, vor confisca și distruge în conformitate cu legislația națională, produsele neconforme. 

Suplimentar, informație detaliată la subiectul dat poate fi consultată în rubrica ”Regulile de traversare a frontierei cu țările vecine”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
-0
Tue
0
Wed
-0
Arhivă Radio Chișinău