Transnistria. Exerciții militare cu rachete antitanc

  • 10 Iunie 2015 13:36
Transnistria. Exerciții militare cu rachete antitanc

Militarii ruși din Transnistria vor organiza exerciții de tragere cu rachete antitanc, scrie agenția transnistreană novostipmr.org care citează RIA Novosti, fără a preciza perioada exactă în care se vor derula aplicațiile.

Potrivit comandantului Districtului militar Vest din Rusia, Oleg Kocetkov, a declarat că elementul nou al acestore exercițiie este că militarii ruși vor efectua trageri nu doar din aruncătoarele de grenade RPG-7 AGS-17, ci și din lansatoarele de grenade antitanc SPG-9 și sistemele de rachete antitanc Fagot.

Exercițiul se va incheia la finele lunii iunie. Pe durata aplicațiilor vor fi folosite 1.000 de rachete antitanc. La exercițiu participă peste 60 de militari ruși.

Amintim că Armata Națională a Republicii Moldova nu are în dotare tancuri. Ucraina însă a delarat în repetate rânduri că Rusia ar putea deschide un  al doilea front, utilizând trupele ruse cantonate în Transnistria. Autoritățile de la Kiev au dipus săparea unui șanț antitank pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău