Transnistria adoptă măsuri anti-criză

  • 14 Aprilie 2015 15:48
Transnistria adoptă măsuri anti-criză

Autoritățile nerecunoscutei rmn au dispus adoptarea unor măsuri anti-criză, în situația în care regiunea se confruntă cu grave probleme socio-economice.

Astfel, așa-numitul guvern de la Tiraspol a pregătit un proiect de lege ce cuprinde mai multe măsuri menite să crească acumulările la bugetul regiunii și să deblocheze situația legată de importuri și exporturi.

Documentul prevede ca agenții economici care și-au tăinuit veniturile să fie „amnistiați”. Aceștia vor putea să depună o nouă declarație și să achite impozite de zece ori mai mici decât mărimea amenzilor care se pot aplica în cazul în care ar fi depistate fraude. O altă propunere îi vizează pe constructori. Firmele care vor construi imobile locative până la sfârșitul anului 2016 vor fi scutite de plata impozitelor, iar cetățenii care vor cumpăra apartamente în aceste blocuri nu vor achita impozitul pe proprietate.

Pentru a reduce șomajul, agenții economici care vor face angajări vor plăti un impozit social de două ori mai mic – de 12% în loc de 25% pentru fiecare angajat.

De asemenea, transnistrenii intenționează să impoziteze firmele off-shore care scot bani din regiune.  

Autoritățile de la Tiraspol mai propun să fie completată lista produselor cu „prețuri restrictive”. Astfel, la unele produse de primă necesitate, vânzătorul va putea adăuga cel mult 30% la prețul angro de achiziție. În listă vor fi incluse: carnea, zahărul, peștele, ceaiul și mai multe legume și fructe.

Inițiativele urmează a fi dezbătute de sovietul suprem de la Tiraspol și vor intra în vigoare imediat după aprobare, scrie site-ul lenta.pmr.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău