Transnistria, pe cale să ceară ajutor financiar Rusiei și Ucrainei

  • 27 Februarie 2015 14:06
Transnistria, pe cale să ceară ajutor financiar Rusiei și Ucrainei

Așa-numitul guvern de la Tiraspol a dat ordin Ministerului său de Externe să examineze problema solicitării unui ajutor financiar din partea Rusiei și a Ucrainei, țări mediatoare a procesului de pace din stânga Nistrului în formatul 5+1.

Transnistria se confruntă cu o situație economică dificilă după ce Moscova și-a redus drastic asistența financiară pentru regimul de la Tiraspol, notează Agerpres.

'A examina problema trimiterii unor solicitări țărilor 'garant' în reglementarea transnistreană (Rusia și Ucraina) pentru ca împreună cu eforturile pentru deblocarea activității economice externe a Republicii Moldovenești Nistrene să ia în considerare și acordarea unei asistențe suplimentare destinată păturilor sociale vulnerabile ale populației', având în vedere că pe teritoriul Transnistriei trăiesc atât cetățeni ai Federației Ruse, cât și ai Ucrainei, se menționează într-un comunicat al guvernului de la Tiraspol.

Într-o încercare disperată de a găsi o soluție la dificultățile economice, liderul transnistrean Evgheni Șevciuk a anunțat un concurs pentru cel mai bun proiect anticriză pentru care administrația transnistreană este dispusă să plătească 45.000 de dolari.

Într-un discurs adresat locuitorilor din stânga Nistrului, Șevciuk a anunțat joi că deficitul bugetar este estimat în acest an la 404 milioane de dolari, echivalentul a 4,48 miliarde de ruble locale.

În același timp, Tiraspolul a anunțat un regim de economie bugetară severă. Executivul transnistrean a creat o comisie specială pentru distribuirea banilor de la buget conform priorităților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău