Transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construirea unui nou sediu al Ambasadei SUA criticată dur de opoziție

  • 20 Iulie 2018 15:38
Transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construirea unui nou sediu al Ambasadei SUA criticată dur de opoziție

Subiectul transmiterii terenului fostului Stadion Republican din Chișinău pentru construirea unui nou sediu al Ambasadei SUA în Republica Moldova a provocat vineri, 20 iulie, dezbateri aprinse în plenul Parlamentului, fiind dur criticat de opoziție.

Deputații din fracțiunile minoritare au declarat că inițiativa a fost pregătită în grabă și în condiții obscure. Ei și-au exprimat îngrijorarea că banii pe care îi va obține statul în urma vânzării acestui teren, care potrivit unor informații ar costa peste 20 de milioane de euro, vor fi cheltuiți netransparent.

Deputații socialiști au părăsit sala de ședință în semn de protest, dar inițiativa a fost votată în ambele lecturi.

Potrivit proiectului de lege, se permite desființarea Stadionului Republican din municipiul Chișinău, proprietate publică a statului, cu suprafața de 5,1814 hectare, pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

În același timp, autorul inițiativei legislative, Guvernul, va asigura determinarea valorii bunului imobil, negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare, pentru a garanta transmiterea cu titlu oneros a acestei proprietăți către Ambasada SUA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău