Transilvania International Film Festival vine la Chișinău

  • 08 Iunie 10:00
Transilvania International Film Festival vine la Chișinău

Cea de-a patra ediție a Transilvania International Film Festival (TIFF, Cluj-Napoca, România) îi aduce la Chișinău pe actorii Iulian Postelnicu, Rodica Lazăr, Alex Călin și regizorii Stere Gulea și Tudor Giurgiu, dar și cele mai noi și apreciate filme românești recunoscute la nivel internațional. Evenimentul va avea loc între 28 și 30 iunie, iar intrarea va fi liberă, transmite IPN.

În programul TIFF Chișinău 2024 sunt incluse peste 30 de filme, lung și scurtmetraje, precum și un cine-concert special cu muzică live. Proiecțiile vor avea loc în locații cheie din Chișinău: ArtCor (în aer liber), Cineplex Loteanu și Cinema Odeon.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, TIFF Chișinău urmărește să devină un eveniment anual de referință, oferind acces la filme românești de ultimă oră, majoritatea prezentate pentru prima dată la ediția TIFF din Cluj-Napoca, cu doar câteva zile înainte. Festivalul include ateliere și întâlniri cu cineaști români, oferind astfel o platformă de învățare și schimb de experiențe pentru cineaștii locali.

În selecție se află Libertate (r. Tudor Giurgiu, 2023), producția super premiată despre Revoluția Română, Nasty (r. Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu, 2024), filmul vieții și carierei tenismenului Ilie Năstase, care a avut o proiecție specială la Festivalul de la Cannes, super comedia despre parenting Tati Part Time (r. Letiția Roșculeț) cu Eva Măruță și Alex Bogdan, și Moromeții 3 (r. Stere Gulea), ultima parte a îndrăgitei trilogii bazată pe romanele lui Marin Preda, cu Horațiu Mălăele și Oana Pellea. Alte titluri din program sunt Băieții buni ajung în Rai (r. Radu Potcoavă), Visul (r. Cătălin Saizescu) sau Rusalka (r. Claudiu Mitcu), cel mai nou film în care joacă Maia Morgenstern.

Participarea la TIFF Chișinău este gratuită. Rezervările vor putea fi făcute pe platforma www.film.md.

TIFF Chișinău este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania (AFFT) în colaborare cu parteneri locali precum echipa YOUBESC și Asociația Companiilor de Creație „COR”.

Fondat în 2002, Transilvania International Film Festival este primul și cel mai mare festival internațional de film din România, atrăgând peste 100 de mii de participanți la fiecare ediție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,6 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău