Transfăgărășanul se deschide vineri. Turiștii, avertizați să fie atenți la urșii de pe șosea

  • 06 Iunie 14:58
Transfăgărășanul se deschide vineri. Turiștii, avertizați să fie atenți la urșii de pe șosea

Șoferii pot circula din nou, începând cu dimineața zilei de mâine, 7 iunie, pe Transfăgărășan, între lacul Bâlea (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș), însă doar pe timpul zilei, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, printr-un comunicat de presă.

De mâine (7 iunie), începând cu ora 07:00, se deschide circulația pe Transfăgărășan, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG). Precizăm că circulația va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile, drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță”, au menționat cei de la DRDP Brașov.

Potrivit sursei citate, cei care circulă pe Transfăgărășan trebuie să fie atenți la urși, pentru că aceștia apar tot mai des pe șosea.

De asemenea, vă recomandăm să circulați cu atenție, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă”, este sfatul DRDP Brașov.

Turiștii mai pot parcurge și cu telecabina distanța dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Transfăgărășanul este închis circulației rutiere în sezonul rece, din cauza pericolului de avalanșe, dar și a stratului foarte mare de zăpadă de pe șosea.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău