Transfăgărășanul, din nou accesibil pentru turiști

  • 16 Iunie 2022 14:20
Transfăgărășanul, din nou accesibil pentru turiști

Transfăgărășanul este din nou accesibil pentru turiștii care doresc să-l parcurgă cu mașina.

Redeschiderea circulației auto a avut loc cu două săptamâni mai devreme decât în mod obișnuit, datorită condițiilor meteo favorabile și eforturilor angajaților de la Drumuri, iar interesul pentru această a doua cea mai înaltă șosea asfaltată a României este tot mai mare, după cum susține purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale, Robert Elekes.

Robert Elekes: "Când am fost acolo, drumul încă nu era deschis. Noi eram în inspecție și deja se adunase o coloană de câteva zeci de motocicliști veniți din toate colțurile Europei, am văzut cehi, polonezi, francezi, nemți, austrieci și așa mai departe și toți erau foarte nerăbdători să se deschidă drumul. În perioadele de weekend, cu siguranță sunt câteva mii de mașini care tranzitează. S-a redeschis circulația inclusiv pe zona între Bâlea Cascadă, în județul Sibiu și Piscul Negru, în județul Argeș. De acum se poate circula pe tot tronsonul, nu chiar fără niciun fel de restricție. Probabil că șoferii știu, pe timp de noapte circulația este în continuare închisă, între orele 21:00 și 7:00."

Având în vedere că la sfârșit de săptămână se formează coloane de mașini, mai ales în zona Bâlea Lac, și pentru că pe traseu nu sunt benzinării, șoferii sunt sfătuiți să alimenteze înainte de a intra pe Transfăgărășan.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău