Transportatorii amenință, din nou, cu proteste

  • 03 Septembrie 2020 18:18
Transportatorii amenință, din nou, cu proteste

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a cerut guvernului și Ministerului Economiei să ia măsuri urgente împotriva Î.S. "Gările și Stațiile Auto", față de "fărădelegile comise de gările auto privatizate/concesionate de la stat, care afectează grav companiile de transport".

În adresarea, citată de agenția INFOTAG, se menționează, în special, că programul de funcționare a stațiilor nu corespunde întotdeauna cu orele de plecare; numărul caselor de bilete deschise nu este suficient pentru a deservi pasagerii și cozile sunt în creștere; la unele stații sunt condiții insalubre, de exemplu la Glodeni; managerii de sucursale solicită transportatorilor să "cumpere un anumit număr de bilete" peste numărul disponibil de pasageri, altfel nu permit autobuzelor care sosesc să intre pe platformă.

APOTA avertizează că, în caz contrar, "neluarea măsurilor prevăzute de lege față de autogări va provoca boicotarea activității autogărilor de către transportatori și proteste împotriva atitudinii Guvernului în raport cu problemele legate de autogări".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău