Traian Băsescu și-a depus candidatura la funcția de primar general al Bucureștiului

  • 17 August 2020 08:04
Traian Băsescu și-a depus candidatura la funcția de primar general al Bucureștiului

Europarlamentarul Traian Băsescu a declarat că Partidul Mișcarea Populară va susține PNL la moțiunea de cenzură, chiar dacă liberalii "au determinat" intrarea lui în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei.

"PMP va rămâne loial alianței cu PNL, chiar dacă au determinat intrarea mea în această cursă, pur și simplu ne-au umilit. Șase luni de când s-a convenit susținerea Guvernului. Ne-au spus că mergem în alianță la București și cu o săptămână înainte ne-au spus că nu se mai poate, ceea ce nu e în regulă, nici măcar ca și comportament. Dar asta nu înseamnă că noi nu ne vom ține cuvântul de a-i susține până la ultimul vot", a precizat Băsescu.

Traian Băsescu și-a depus duminică dosarul de candidatură la funcția de primar general al Capitalei.

În acest context, el a susținut că va obține 30% din voturile electoratului bucureștean.

"Nu am analiză pe rupturi (din electoratul altor formațiuni - n.r.), dar am analiză pe electorat. Voi face peste 30% din opțiunile de vot. Vom vedea dacă asta va fi suficient. Dar voi face peste 30%", a susținut fostul președinte.

Referitor la dosarul privind colaborarea sa cu fosta securitate, Băsescu a spus că va câștiga acest proces.

"Mi-am depus candidatura, sper că sunt îndeplinite toate condițiile. Ca să fie lucrurile în bună regulă, am anexat în dosar o informare către Biroul Electoral în care spun așa: după patru adeverințe de necolaborare cu securitatea, în prezent, pe rolul ÎCCJ se află recurs dosarul, numărul. Deci nu am făcut secret, deși nu există penalizare administrativă pentru lucrul acesta, dar am considerat că e corect să pun acest adaos la declarație, deși vă asigur că o să câștig procesul", a afirmat Băsescu.

Referitor la administrarea Capitalei, el a opinat că problema de fond este poluarea, iar soluția pe care el o va aplica este aceea a eliminării pierderilor de căldură.

"Fondul problemei este poluarea, care trebuie rezolvată în primul rând reducând pierderile de energie prin izolarea termică a blocurilor și a caselor. Atâta timp cât blocurile pierd 20% din cantitatea de căldură, încălzesc atmosfera - cei care produc energie - asta consumă și eliberează în atmosferă emisii de carbon. Una din soluții este să eliminăm pierderile de căldură și în felul acesta se va produce mai puțină energie termică pentru încălzire. Este soluția pe care o veți vedea pusă prima pentru toate statele UE pe lista de priorități în acest proces al Europei verzi", a punctat Băsescu.

În ceea ce privește încălzirea și apa caldă, el a susținut că acestea au rămas la stadiul la care le-a lăsat când era primar general al Capitalei.

"Încălzirea și apa caldă au rămas la stadiul la care le-am lăsat. Am făcut contorizarea în mandatul meu, am modernizat și automatizat cele 756 de puncte termice și de atunci s-a știut că RADET-ul va intra în faliment, odată cu contorizarea la scară de bloc. Toată lumea a știut lucrul ăsta, nu s-a făcut nimic. Ce trebuia făcut? Trebuiau aduse, în spatele noilor puncte termice automatizate, centralele de cvartal, care să fie cuplate la unu, două, trei puncte termice, în funcție de numărul de blocuri", a explicat Traian Băsescu.

În viziunea lui, soluția la traficul rutier aglomerat din Capitală este construirea de pasaje subterane.

"La Piața Romană ai nevoie de un pasaj subteran, la Arcul de Triumf ai nevoie de un pasaj subteran. Numai așa poți să fluidizezi traficul. Nu eu le-am inventat. Sunt într-un studiu finanțat de Guvernul japonez, pe care eu l-am găsit în primărie și am încercat să îl pun în aplicare. Pasajul Basarab e unul din efecte, pasajul de la Casei Presei Libere este altul", a arătat Băsescu. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău