Traian Băsescu, la Cahul: Unirea nu este numai în avantajul Republicii Moldova, este și în avantajul României

  • 13 Noiembrie 2017 11:49
Traian Băsescu, la Cahul: Unirea nu este numai în avantajul Republicii Moldova, este și în avantajul României

Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN) din Republica Moldova, Traian Băsescu, a declarat în cadrul unei întâlniri cu alegătorii de la Cahul că Unirea are rațiuni pragmatice, nu doar de ordin identitar și că acest act „se va produce oricum”.

„De ce vrem unirea, până la urmă? Lăsând la o parte chestiile sentimentale, culturale, legate de istorie. Sunt elemente practice care ne împing către această soluție. Unirea nu este numai în avantajul Republicii Moldova, este și în avantajul României. România nu ar face o favoare Republicii Moldova. Și România are nevoie de Republica Moldova”, a spus Traian Băsescu, citat de infoprut.ro.

Fostul președinte al României a remarcat faptul că politicienii de la Chișinău sunt iresponsabili, cinici și ticăloși păcălind populația că ar avea ceva în comun cu Uniunea Eurasiatică.

Totodată, Traian Băsescu a avertizat că amânarea realizării Unirii va crește costurile actului, „pentru că este decalaj foarte mare în toate domeniile între România și Republica Moldova”, inclusiv la capitolul pensii și bugete locale. Liderul politic a admis că România are multe probleme, însă infinit mai puține decât Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău