Traian Băsescu a decorat mai multe personalități din Republica Moldova

  • 26 Mai 2014 22:06
Traian Băsescu a decorat mai multe personalități din Republica Moldova

Președintele Traian Băsescu a semnat azi decretul de decorare a mai multor personalități din Republica Moldova, ''în semn de înaltă prețuire pentru prestigioasa activitate pusă în slujba promovării limbii și literaturii române''.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a conferit Ordinul "Meritul Cultural" — în grad de Comandor, categoria A "Literatură", lui Igor Crețu, poet și traducător, și Ordinul "Meritul Cultural" — în grad de Ofițer, categoria A "Literatură", poetului Vasile Romanciuc, autor a numeroase cărți pentru copii.
 
De asemenea, au fost decorați cu Ordinul "Meritul Cultural" — în grad de Ofițer, categoria A "Literatură", criticul literar Eugen Lungu, redactor-șef al Editurii "Arc" din Chișinău, Vlad Pohilă, scriitor, publicist și traducător, autor de dicționare și lucrări de lingvistică, Vasile Gârneț, poet și prozator, director al revistei "Confort", poetul Mircea V. Ciobanu, dramaturg, redactor-șef al Editurii "Știința" din Chișinău, și Teo Chiriac, poet și traducător, vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.
 
Propunerea a venit din partea ambasadorului României în Republica Moldova, Marius-Gabriel Lazurca, notează Agerpres.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău