Tragedie după un meci din Premier League. Elicopterul proprietarului echipei Leicester City s-a prăbușit lângă stadion

  • 28 Octombrie 2018 13:19
Tragedie după un meci din Premier League. Elicopterul proprietarului echipei Leicester City s-a prăbușit lângă stadion

Elicopterul proprietarului echipei Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, s-a prăbușit sâmbătă în apropierea stadionului King Power, după meciul din Premier League cu echipa West Ham United, relatează BBC.

În momentul prăbușirii, elicopterul s-a izbit de o mașină parcată. Proprietarul echipei se afla la bord în momentul accidentului.

Elicopterul s-a prăbușit în jurul orei locale 20:30 (18:30, ora României), au declarat surse apropiate familiei.

Conform declarațiilor martorilor, elicopterul abia decolase când a început să se învârtă, după care s-a prăbușit și a luat foc.

Autoritățile nu au comunicat momentan câte persoane se aflau la bord în momentul incidentului.

Poliția din Leicester a transmis că lucrează împreună cu serviciile de urgență pentru a stabili cauza exactă a prăbușirii.

Patronul lui Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha, și fiul său ar fi murit

Vichai Srivaddhanaprabha este patronul lui Leicester din 2010, când a cumpărat clubul care evolua în a doua ligă din Anglia în schimbul a 39 de milioane de lire sterline.

Omul de afaceri thailandez, apropiat al Familiei Regale din Marea Britanie, a devenit fanul formației de pe “King Power Stadium” în 1997, când “vulpile” au câștigat Cupa Ligii în fața lui Middlesbrough.

Vichai Srivaddhanaprabha, 60 de ani, s-a născut în Bangkok, pe 4 aprilie 1958 și a intrat în lumea afacerilor în 1989. A deschis lanțul de magazine “King Power Duty Free”, care a primit sigiliul regal de aprobare în 2009 și a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din Thailanda. Conform topului Forbes 2017, omul de afaceri avea o avere estimată la 4,9 miliarde de dolari, al 5-lea cel mai bogat om din țara sa.

Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester City din 2010, după ce a cumpărat clubul de la Milan Mandaric. Acesta a decis să schimbe numele stadionului, din “Walkers Stadium” în “King Power Stadium”.

Leicester City a devenit campioană în sezonul 2015-16, când formația de pe “King Power Stadium” a câștigat primul și singurul titlu de campioană a Angliei din istoria clubului. După performanța obținută, Vichai Srivaddhanaprabha le-a oferit jucătorilor câte un automobil BMW i8s, care avea în 2016 un preț de catalog de 100.000 de lire sterline.

În mai 2017, omul de afaceri thailandez a cumpărat și clubul Oud-Heverlee Leuven, care în prezent joacă în liga a doua din Belgia.

Vichai Srivaddhanaprabha și copilul său se aflau în elicopterul prăbușit în parcarea stadionului, menționează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău