Tragedie în Timișoara | Trei morți și mai mulți internați după o deratizare la blocuri de locuit

  • 19 Noiembrie 2019 09:20
Tragedie în Timișoara | Trei morți și mai mulți internați după o deratizare la blocuri de locuit

Un copil de 3 ani, un bebeluș de 9 zile și mama acestuia au murit luni la Timișoare, România, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecție.

Marți dimineață, după deratizarea de la Timișoara, erau internați la spital 16 copii și 4 adulți, anunță Ministerul român al Sănătății.

Luni seara, încă un bloc de locuințe din Timișoara a fost evacuat, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă care a făcut acțiunea și în imobilul în care trei persoane au murit și alte cîteva zeci au ajuns la spital.

Primul care a ajuns la spital a fost un bebeluș de doar 10 zile care a fost dus sâmbătă la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Inițial, medicii au crezut că s-a înecat cu lapte. Duminică, ambulanța a fost chemată din nou, la același bloc, pentru a prelua un copil de trei ani cu dureri de burtă și de cap, dar și vărsături. Părinții au refuzat inițial internarea, dar în cele din urmă au fost de acord. Micuțul s-a stins, iar în această dimineață a murit și mama lui.

Potrivit reprezentanților ISU Timiș, măsura de evacuare completă a blocului de pe strada Vaida Voievod a fost luată preventiv, pentru efectuarea măsurătorilor în vederea identificării nivelului de substanțe periculoase.

Conform reprezentanților ISU Timiș, în imobil se vor face măsurători ale nivelului de substanțe periculoase, iar în cazul în care acesta va fi mare locatarii vor fi transportați spre alte spații de cazare.

Patronul firmei care a făcut deratizările în două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara, România, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău