Tragedia din stațiunea Stresa din Italia | 14 persoane au murit și un copil în vârstă de 5 ani este grav rănit

  • 24 Mai 2021 09:31
Tragedia din stațiunea Stresa din Italia | 14 persoane au murit și un copil în vârstă de 5 ani este grav rănit

14 persoane au murit și un copil în vârstă de 5 ani este grav rănit în urma căderii unei cabine de teleferic, în stațiunea balneară Stresa, din nordul Italiei.

Instalația fusese redeschisă cu câteva zile în urmă, după o perioadă îndelungată de nefolosire, din cauza restricției anticoronavirus impusă de guvernul italian.
 
Patru familii au murit duminică în stațiunea balneară Stresa, două din regiunea Lombardia, patru cetățeni israelieni, doi dintre ei rezidenți la Pavia, un copil în vârstă de 2 ani și patru cetățeni cu un copil de 6 ani din Varese, un tânăra iranian cu domiciliul la Cosenza, însoțit de prietena lui din aceeași provincie din regiunea Calabria și doi rezidenți din Piacenza, regiunea Emilia-Romagna.
 
Până în acest moment nimeni nu a cerut informații despre copilul de 5 ani aflat în stare gravă, internat într-un spital din Torino. Se presupune că părinții acestuia se numără printre persoanele decedate.
 
Accidentul a fost cauzat de ruperea unui cablu, cabina izbindu-se de un stâlp și apoi prăbușindu-se la sol, într-o zonă de pădure, pe partea cea mai înaltă a traseului, cu doar 300 de metri înainte de a ajunge în vârful Mottarone, la finalul călătoriei, la o înălțime de 491 de metri.
 
După o perioadă de peste cinci luni de închidere, în urma restricțiilor anticoronavirus, impuse de guvernul italian, s-a crezut inițial că telefericul din Stresa a fost deschis la 24 aprilie, la fel ca alte instalații pe cablu, însă din lipsă de turiști abia de sâmbătă s-au reluat traseele Mottarone.
 
Ultima verificare efectuată asupra instalației a avut loc, potrivit responsabililor, în noiembrie 2020, iar rezultatele respectivelor controale nu ar fi dezvăluit nicio problemă critică. Întreaga stațiune Stresa se află astăzi în doliu.
 
Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău