Traficul rutier restricționat în Chișinău | Cum se circulă de Hramul orașului

  • 14 Octombrie 2016 16:55
Traficul rutier restricționat în Chișinău | Cum se circulă de Hramul orașului

Traficul rutier este restricționat astăzi pe mai multe străzi din zona centrală a Chișinăului din cauza manifestărilor organizate cu ocazia Hramului orașului.

Circulația transportului urban de călători este sistată pe întreg bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. De asemenea, este închisă circulația transportului pe străzile Columna și Alexandru cel Bun, în perimetrul strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni și strada Pușkin, și strada Vasile Alecsandri, pe porțiunea străzilor Mitropolit Varlaam – Veronica Micle.

De asemenea sunt blocate porțiuni din străzile Mihai Eminescu, Vlaicu Pârcălab, Bulgara și Tighina care mărginesc cu bulevardul Ștefan cel Mare. Șoferii care circulă prin zonă sunt rugați să evite centrul orașului și să folosească rute alternative.

Troleibuzele care circulă între sectoarele Botanica și Buicani sunt redirecționate pe strada București. Transportul public dinspre Ciocana și Râșcani circulă până la Circ, iar cel de la Telecentru - până la strada București.

*/*

Astăzi și transportul public va circula conform unui grafic special:

Troleibuze

Troleibuzele de pe liniile nr. 1, 5, 8, 22 și 28, în direcția sectorului Botanica - de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile A. Șciusev, București, Ciuflea și în continuare pe traseele stabilite, iar în direcția sectorului Buiucani - de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile Ciuflea, București, A. Șciusev, Mihai Viteazul, Columna, H. Coandă, Piața „Dimitrie Cantemir" și în continuare pe traseele stabilite;

Troleibuzele de pe linia nr. 4, în direcția sectorului Botanica - de pe str. A. Șciusev pe străzile București, Ciuflea și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția sectorului Buiucani - de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile Ciuflea, București, A. Șciusev, Vasile Lupu și în continuare pe traseul stabilit.

Itinerarul liniei nr. 2 se modifică după cum urmează: de la str. Gh. Asachi pe străzile Pan Halippa, Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Troleibuzele de pe liniile nr. 7, 24, 25 și 29 își vor scurta traseul și vor circula doar până la str. Albișoara;

Itinerarul liniei nr. 10 se divizează în două părți: prima parte - de la str. Studenților până la str. Albișoara, iar a doua parte - de la str. Miorița până la str. București.

Autobuze

Itinerarul liniilor nr. 3, 17, 46, A și 122 se stabilește pe str. București în ambele direcții;

Itinerarul liniei nr. 18, 33, 44 și 49 se modifică după cum urmează: de la str.  Tighina pe străzile Columna, Ismail și în continuare conform direcțiilor respective;

Itinerarul liniei nr. 5 se divizează în două părți: prima parte - de la str. N. Milescu-Spătarul până la str. Albișoara, iar a doua parte - de la bd. Cuza-Vodă până la str. Ismail.

Microbuze

Itinerarul liniilor de microbuz care circulă pe str. Alexandru cel Bun, în direcția sectorului Buiucani, se modifică după cum urmează: de pe str. Alexandru cel Bun pe str. A. Pușkin, str. Ierusalim, bd. Gr. Vieru, str. Cosmonauților, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. Alexandru cel Bun și în continuare pe traseele stabilite.

Conducătorii auto care traversează zona sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporară. Primăria Chișinău mizează pe sprijinul instituțiilor mass-media în vederea informării opiniei publice în timp util, pentru a evita blocajele de trafic, iar cetățenii să nu fie afectați de modificările operate în rețeaua de transport public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău