Traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul străzilor Sfatul Țării și Maria Cibotari, rămâne blocat

  • 09 Octombrie 2022 19:07
Traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul străzilor Sfatul Țării și Maria Cibotari, rămâne blocat

Traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul străzilor Sfatul Țării și Maria Cibotari, rămâne blocat după ce persoane, susținători ai Partidului Șor, care protestează împotriva actualei guvernări a patra săptămână consecutiv, au instalat mai multe corturi în fața sediului Președinției.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției (IGP), acest lucru a fost posibil, după ce Primăria a acceptat declarația depusă de organizatorii protestului.

„Stimați chișinăuieni, vă atenționăm că bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul străzilor Sfatul Țării și Maria Cibotari, este blocat în contextul corturilor instalate de protestatari în urma declarației depuse de organizator și acceptată de Primărie. Corturile pot fi înlăturate și traficul reluat la capacitate normală, doar printr-o dispoziție a Primăriei mun. Chișinău”, precizează forțele de ordine.

Totodată poliția menționează că la manifestațiile, la care au participat circa 5000 de persoane, au fost înregistrate mai multe încălcări a ordinii publice, fiind inițiate 43 de proceduri contravenționale, despre care va fi anunțată Primăria mun. Chișinău, cea care a autorizat desfășurarea acestui gen de întrunire. ”Atenționăm organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari, inclusiv blocarea traseului”, potrivit notei informative a IGP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău