Traficul în zonele cu risc de inundații din Chișinău va fi restricționat

  • 17 Iunie 2020 13:24
Traficul în zonele cu risc de inundații din Chișinău va fi restricționat

 Traficul în zonele cu risc de inundații din capitală va fi redirecționat pe timpul ploilor, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a notat pe rețelele de socializare că, în contextul în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un cod galben de inundații pentru Chișinău în zilele următoare, a solicitat să fie curățate gurile de captare în toate zonele din capitală cu risc de inundații, precizează sursa citată.

Totodată, edilul a solicitat să se urgenteze calculele cu privire la intervenția, reparația și curățarea gurilor de captare din oraș, pentru remedierea pericolelor de inundații. „Inundațiile străzilor pot avea loc datorită faptului că rețelele pluviale municipale sunt calculate pentru un volum de 17 l/m2. În același timp, ploile de duminică, 14 iunie, au avut un volum de precipitații de peste 27 l/m2”, a notat Ceban.

Duminică, 14 iunie, acumulările de apă de pe străzile municipiului Chișinău au dus la înnămolirea drumurilor, a șantierelor de construcție și la căderi de arbori peste linii electrice. Acumulări de apă în urma averselor au fost înregistrate pe străzile Meșterul Manole, Voluntarilor, Muncești, Albișoara, I. Creangă, Calea Ieșilor, Cornului. La mai multe adrese au fost semnalate cazuri de inundații ale subsolurilor blocurilor de locuințe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău