Traficul în punctele de trecere a frontierei va fi fluidizat în august

  • 02 August 2019 14:10
Traficul în punctele de trecere a frontierei va fi fluidizat în august

Traficul în punctele de trecere a frontierei din Moldova și România va fi fluidizat în august.

 Măsura se ia având în vedere că în această perioadă fluxul traversărilor crește cu până la 40% pe fonul revenirii diasporei acasă, dar pentru că mulți moldoveni au planificate vacanțe peste hotare.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi în punctul de trecere Leușeni, între șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași Victor-Dumitru Mariniuc.

Responsabila de comunicare cu presa din cadrul Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat pentru IPN că aceste măsuri țin de suplimentarea numărului de angajați ai poliției de frontieră. Vor fi deschise toate benzile de circulație și, la necesitate, va avea loc schimbul de fluxuri. La fel, sunt formate grupuri de suport care merg spre cele mai solicitate puncte de trecere, precum Leușeni, Palanca, Tudora, Giurgiulești-Galați și comunică cu călătorii privind cauzele aglomerărilor.

Potrivit șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, cetățenii trebuie să se bucure de cele mai bune servicii, fără a diminua din importanța angajamentelor de asigurare a securității frontierei. Totodată, Rosian Vasiloi a venit cu solicitarea către partea română să se facă un schimb de contacte între managerii punctelor de trecere privind fluxurile atestate, în contextul ultimelor remanieri de personal.

Victor-Dumitru Mariniuc, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, consideră că problemă pe dimensiunea fluidizării traficului poate fi rezolvată având buni comunicatori, care să explice cetățenilor că se depune tot efortul, prin suplimentarea forțelor și mărirea ritmului de control la trecerea frontierei.

Poliția de Frontieră susține că, în comun cu autoritățile partenere și cu atribuții la frontieră, și-a propus pe parcursul următoarelor săptămâni să aplice toate pârghiile reale și funcționale pentru crearea unor condiții confortabile și lejere la trecerea frontierei de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău