Traficul de pasageri pe Aeroportul din Iași - în creștere cu 54%, față de perioada similară din 2016

  • 07 Mai 2018 18:24
Traficul de pasageri pe Aeroportul din Iași - în creștere cu 54%, față de perioada similară din 2016

Numărul persoanelor care au ales să călătorească cu avionul de pe Aeroportul Iași a crescut cu 6 procente față de aceeași perioadă a anului 2017 și cu 54 de procente comparativ cu luna aprilie a anului 2016, potrivit unui comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, de instituția aeroportuară.

Potrivit sursei citate, numărul persoanelor care au tranzitat aerogara ieșeană în luna aprilie a fost de 92.522.

De asemenea, evoluția traficului în luna precedentă este vizibilă și raportat la numărul pasagerilor îmbarcați și debarcați în luna martie a acestui an, creșterea fiind de aproximativ 14%.

"Constatăm cu bucurie, lună de lună, cum traficul pe Aeroportul Iași este în continuă creștere, de aceea dorim să le mulțumim tuturor celor care au ales să călătorească prin intermediul nostru. Ne dorim ca întreg anul 2018 să cunoască o evoluție de trafic care să ne mențină în topul aeroporturilor regionale, acest lucru fiind posibil prin îmbunătățirea constantă a produselor existente și prin deschiderea de noi rute spre noi destinații. Cu siguranță vom primi vești bune în perioada următoare, ceea ce înseamnă mai multe oportunități de călătorie pentru pasagerii noștri și deci șanse pentru un trafic mai mare", a declarat Monica Nichituș, director provizoriu al Aeroportului Internațional Iași, potrivit sursei citate.

De pe și spre Aeroportul Iași se pot efectua călătorii cu destinația Timișoara, București, Oradea (via Otopeni), Londra (Luton), Tel Aviv, Paris (Beauvais), Roma (Fiumicino), Roma (Ciampino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Munchen, Milano (Bergamo), Venția (Treviso), Catania, Bologna, Larnaca, Tel Aviv.

De asemenea, din 7 mai a devenit operațională cursa aeriană spre Salonic. Din 7 iulie de pe Aeroportul Internațional Iași se va putea ajunge spre Dortmund și Malmo, iar din 8 iulie, spre Eindhoven, Bruxelles-Charleroi și Billund.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău