Traficul camioanelor este întrerupt între Rusia și Polonia

  • 01 Februarie 2016 12:42
Traficul camioanelor este întrerupt între Rusia și Polonia

Traficul camioanelor între Rusia și Polonia a fost suspendat luni, în condițiile care acordurile care permiteau aceste transporturi au expirat la data de 31 ianuarie, a anunțat Ministerul rus al Transporturilor, informează Agerpres.

Moscova și Varșovia își coordonează anual numărul de licențe emise transportatorilor din cele două țări. De mai multe ori în ultimii ani aceste autorizații nu au putut fi emise la timp, ceea ce a antrenat întreruperea traficului timp de mai multe zile și chiar săptămâni. Situația este cu atât mai gravă cu cât transportatorii polonezi asigură o mare parte din schimburile dintre Rusia și Europa Occidentală.

Echipe de experți din Ministerele Transporturilor din Rusia și Polonia vor încerca să rezolve această problemă cu ocazia negocierilor prevăzute să aibă loc în zilele următoare la Varșovia, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Transporturilor.

Oficialii ruși au evocat în ultimele zile existența unor dezacorduri, în pofida faptului că au avut loc deja două runde de negocieri, în lunile decembrie și ianuarie. Moscova afirmă că Varșovia este nemulțumită de noua legislație introdusă de Rusia în luna decembrie, legislație care limitează oportunitățile pentru țările terțe să transporte bunuri.

De asemenea, Asociația transportatorilor rutieri internaționali din Rusia reproșează Poloniei că vrea să-și conserve poziția dominantă pe piața transporturilor cu Rusia, piață unde controlează aproximativ 70%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău