TRAFICUL AERIAN, dat peste cap la nivel mondial | Sistemul global de control SITA este BLOCAT: Tarom anunță întârzieri la toate cursele

  • 23 Iunie 2018 16:56
TRAFICUL AERIAN, dat peste cap la nivel mondial | Sistemul global de control SITA este BLOCAT: Tarom anunță întârzieri la toate cursele

Sistemul SITA a fost și este funcțional pe aeroporturile din București (Otopeni și Băneasa), iar activitatea nu a fost afectată, a transmis sâmbătă Compania Națională Aeroporturi București (CNAB). Compania TAROM anunță întârzieri, sâmbătă, pe toate cursele din cauză că sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial.

„Eventuale disfuncționalități ale SITA pe plan global au putut afecta, însă, activitatea unor companii aeriene”, menționează CNAB, potrivit MEDIAFAX.

Compania Tarom are întârzieri pe toate cursele din cauză că sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial.

„Operațiunile de Check-In și Boarding sunt suspendate până la rezolvarea problemelor care fac sistemul SITA nefuncțional. Compania Tarom le oferă pasagerilor care se află în aceste momente în tranzit asistență la sol, în conformitate cu normele internaționale”, arată un comunicat al companiei aeriene de stat.

Până la repunerea în funcțiune a sistemului global SITA, orice companie aeriană care operează în acest sistem nu va putea verifica eligibilitatea pasagerilor, nu va putea înregistra pasagerii sau bagajele acestora.

Ce este sistemul global de control SITA

Serviciul de control SITA (DCS) este un sistem complet integrat pentru controlul automatizat de ceck-in, îmbarcare și planificare a încărcăturii. DCS automatizează procesarea operațiunilor de gestionare în aeroporturi a companiilor aeriene, administrând informațiile necesare pentru check-in, imprimarea cardurilor de îmbarcare, acceptarea bagajelor, îmbarcarea, controlul încărcăturii și verificările aeronavelor.

Sistemul gestionează biletele electronice utilizând interfețe dintr-un număr nelimitat de dispozitive, inclusiv ghișee de check-in, check-in online, cartele de îmbarcare mobilă și manipularea bagajelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău