Traficanți de „sare”, prinși de poliție

  • 27 Mai 2021 08:11
Traficanți de „sare”, prinși de poliție

O rețea de distribuție a drogurilor, gestionată prin aplicația Telegram, a fost destructurată de poliție și procurori. Grupul infracțional, din care face parte un bărbat de 26 ani și o femeie de 27 ani, era specializat în vânzarea substanțelor psihotrope sintetice de tip PVP (cunoscute în limbajul străzii drept „sare ”) prin intermediul magazinelor online, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

Valoarea capturii de droguri se estimează la aproximativ 1,2 mln lei.

Drogurile erau aduse în Republica Moldova din Ucraina, prin autobuze de rută, fiind camuflate în obiecte de uz casnic. Unul dintre suspecți însoțea marfa de fiecare dată. În cazul în care drogurile erau depistate la frontieră, pasagerul informa curierul să nu mai vină după colet.

Suspecții au fost reținuți în timp ce se aflau la domiciliul lor temporar din municipiul Chișinău și pregăteau transmiterea drogurilor către dealeri.

În cadrul perchezițiilor, patru la număr, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu „sare” cu masa totală de peste 2 kg, telefoane mobile, cartele SIM, utilizate pentru înregistrarea portmoneelor electronice, calculatoare, carduri bancare emise pe persoane terțe și altele.

Totodată, au fost ridicate mai multe pliculețe cu narcotice, amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul capitalei și care urmau să fie vândute consumatorilor de droguri.

Cei doi suspecți riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău