Trafic internațional de droguri: 11 olandezi arestați într-o operațiune vizând o organizație criminală activă în toată Europa

  • 06 Decembrie 2019 15:06
Trafic internațional de droguri: 11 olandezi arestați într-o operațiune vizând o organizație criminală activă în toată Europa

Polițiile din mai multe state europene au arestat 11 cetățeni olandezi și au confiscat importante cantități de droguri, după un an de anchetă în legătură cu o organizație criminală activă în toată Europa, transmite vineri AFP, preluat de AGERPRES.

"Autoritățile naționale din Germania, Danemarca, Spania, Italia, Olanda, Suedia, Marea Britanie și Norvegia, cu sprijinul activ al Eurojust, au destructurat un grup de crimă organizată implicat în traficul de droguri", a precizat unitatea europeană de cooperare judiciară într-un comunicat difuzat vineri.

Anchetatorii bănuiesc că traficanții transportau drogurile cu camionul din Spania către Olanda, ascunse în încărcături legale, după care le redistribuiau în alte țări.

În total, au fost confiscate patru tone de hașiș, 200 kilograme de amfetamine, 64 de kilograme de cocaină, 45 de kilograme de MDMA (ecstasy) și 25 de kilograme de cocaină.

"O societate de transporturi cu sediul în Olanda a fost implicată în transportul unor mari cantități de droguri către mai multe țări europene", a menționat Eurojust.

Cei 11 cetățeni olandezi au fost arestați în mod "coordonat" în diferite țări, între care Norvegia, unde alte 50 de persoane fac obiectul unor urmăriri judiciare, în cadrul unei "extinderi a anchetei", a mai indicat Eurojust.

În fața creșterii numărului de atacuri armate și alte acte de violență la Oslo, autoritățile norvegiene au deschis în 2017 o anchetă în legătură cu respectivul grup de crimă organizată, stabilind existența de legături clare între state din nordul, sudul și centrul Europei. Dată fiind dimensiunea transfrontalieră a anchetei, Eurojust a lansat propria investigație, în septembrie 2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău