Trafic intensiv în trei puncte de trecere la frontieră. Coloană de mașini formată pe sensul de ieșire din țară, prin Leușeni

  • 22 August 2019 08:18
Trafic intensiv în trei puncte de trecere la frontieră. Coloană de mașini formată pe sensul de ieșire din țară, prin Leușeni

La acestă oră în trei puncte de trecere se semnalează trafic intensiv.

În punctul de trecere Leușeni se înregistrează un flux continuu și majorat de călători și mijloace de transport. În jurul a 80 de mașini au format o coloană pe sensul de ieșire din țară. Se activează la capacitate maximă, fiind deschise toate pistele de control și o parte din flux este direcționat pe benzile de intrare în țară. Deși este trafic intensiv, media timpului de așteptare nu depășește 30 de minute.

În această dimineață, de la ora 07:00 în punctul de trecere comun Palanca se atestă aglomerație pe direcția ieșire din țară. Cele patru autorități de frontieră și vamale din Moldova și Ucraina au întreprins toate măsurile necesare pentru a nu permite formarea rândurilor și creșterea timpului de așteptare. Estimativ acest trafic intensiv se va menține cel mult o oră.

Circulație îngreunată este și în punctul de trecere Criva, la ieșirea din țară sunt circa 40 de mașini. În acest sens, recomandăm călătorilor la traversarea frontierei în regiunea în cauză să opteze pentru cel mai apropiat punct de trecere Larga-Kelmențî, care activează în regim normal.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 80 081 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 43 191 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 46 101 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 17 553 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în RM – 8 980 traversări autovehicule.

Pe parcursul celor trei luni de vară, în unele puncte de trecere a frontierei de stat și în anumite perioade de timp se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare, informează Poliția de Frontieră.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 11 693 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 10 983 traversări persoane;

PTF Cahul – 6 681 traversări persoane;

PTF Otaci - 6 523 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 6 460 traversări persoane;

PTF Sculeni - 6 309 traversări persoane;

PTF comun Palanca - 5 499 traversări persoane;

PTF Tudora - 5 332 traversări persoane.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier și de neadmitere a creșterii timpilor de așteptare în punctele de trecere:

- mărirea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control;

- folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”;

- menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere și problema care condiționează îngreunarea circulației;

- intervenția în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport, formate din specialiști din cadrul sediului central al IGPF;

- instalarea corturilor anticaniculă în cele mai tranzitate puncte de trecere, unde călătorilor le sunt asigurate asistență medicală și apă potabilă;

- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

- verificarea, din timp, a valabilității și statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.

- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.

- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18
Câțiva nori
Umiditate:63 %
Vint:6,7 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
23
Sun
21
Mon
18

Curs oficial BNM 08 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5304 -0.0256
USD 17.3188 0.0041
RON 4.0356 -0.0073
UAH 0.6434 0.0033
RUB 0.2408 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău